Specialisaties


Manuele therapie


Deze technieken bestaan uit mobilisaties, oscillaties en zachte manipulaties van de gewrichten, dit zowel in de wervelkolom als in alle andere gewrichten in het lichaam.

Musculoskeletale 

revalidatie

Pre- en postoperatieve revalidatie  (vb. acromioplastie, kruisbandletsels, meniscusletsels, protheses,...)

Revalidatie ten aanzien van chronische gewrichtsaandoeningen zoals reumatoïde artritis, ziekte van Bechterew,...

Revalidatie gericht op sport- en overbelastingsletsels

Kinesio®- en medical® taping

Voor een oefenprogramma op maat kan u ook bij mij terecht, hiervoor werk ik samen met Physitrack®,  waarbij u een eigen login krijgt, zodat u thuis verder kan met duidelijke instructievideo's.

Myofasciale therapie

Dry needling

Myofasciale therapie behandelt pijnen die hun oorzaak vinden in het verkeerd functioneren van spieren. Hierdoor ontwikkelen er zich pijnpunten in de aangedane spier, triggerpoints genaamd. Deze triggerpoints veroorzaken pijn met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. 

Via een volledige kinesitherapeutische diagnose kunnen deze oorzakelijke pijnpunten opgespoord en gereduceerd worden met specifieke behandelingstechnieken zoals dry-needling, ischemische compressie en specifieke stretching.

Manuele lymfedrainage Vodder®


Het menselijk lichaam bestaat voor 2/3e uit vocht. De waterhuishouding in het lichaam is dus zeer belangrijk.   Deze kan verstoord worden t.g.v. een operatie, ongeval, ziekte of stress. 

Er kan een onderscheid gemaakt worden tussen onzichtbare en zichtbare oedemen.  Deze oedemen kunnen door middel van specifieke handgrepen beïnvloed worden.    Deze specifieke handgrepen zijn een onderdeel van de manuele lymfedrainage ad modum Vodder®, die aangevuld kunnen worden met compressietherapie en lymfetaping.

Temporomandibulaire dysfuncties

Temporomandibulaire dysfuncties (TMD)  staat voor kaakproblemen.

Hierbij worden problemen zoals tandenknarsen, klemgedrag, asymmetrie en beperkte mondopening behandeld. 

kPNI - Orthomoleculaire therapie


kPNI staat voor klinische psycho-, neuro- immunologie.

Hierbij gaat men via wetenschappelijk onderbouwde interventies op zoek naar de oorzaak en dus ook het ontstaansmechanisme van de klachten.

Vaak zijn er verstoorde werkingsmechanismen in het lichaam als gevolg van een tekort aan energie. Dit kan dan bijvoorbeeld leiden tot bindweefselproblematiek waardoor er recidiverende letsels zoals scheuren of ontstekingen kunnen ontstaan.

"Het symptoom is nooit het echte probleem"

Deze interventies kunnen uitgevoerd worden op het gebied van levensstijl, voeding en/of beweging.

Hierbij krijgt de patiënt een deep learning sessie, waarbij men niet alleen alle info krijgt, maar deze ook begrijpt en onmiddellijk in zijn of haar dagelijks leven kan toepassen.

It's all about energy!!!

Running Smart®

Bent u een recreatieve loper? 

Zo ja, dan heeft u misschien al wel eens last gehad van een overbelastingsletsel (bv. achillespeesontsteking, shin splints). Dit kan mogelijks ontstaan door een disbalans tussen belasting en belastbaarheid. 

Voorkomen is dus beter dan genezen!

Aan de hand van een aantal screeningstesten kan ik specifieke oefen- en loopschema's voor u aanbieden.

Get fit, run it!